«

Dec 31

Diamantörhängen: Hur man väljer de bästa

Oavsett om du köper för dig själv eller för någon annan kan det vara utmanande att välja rätt örhängen. Det finns så många saker att tänka på, inklusive ansiktsform och vad örhängen bärs med. Om du köper för någon annan måste du också ta del av deras personliga smak. Nedan följer några enkla tips om hur du väljer rätt örhängen.

Ansiktsform.
Droppörhängen smickrar runda ansikten. Det är bäst att undvika runda örhängen om personen som bär dem har en rund ansikte eftersom det bara får ansiktet att se mer rund ut! Örhängen som är korta och breda smickriga långa, tunna ansikten. Personer med långa, tunna ansikten bör undvika långa dinglande örhängen eftersom dessa gör att ansiktet verkar bli ännu längre. Om man önskar dinglande örhängen väljer man dinglande örhängen med en bred bas för att lägga illusionen av bredden i ansiktet. Runda eller långa örhängen smickrar kvadratiska ansikten. Människor med ovala ansikten kan ganska mycket komma undan med att bära alla örhängen form de vill ha.

Örhänge längd.
Ett bra tips för att bestämma om örhängen är verkligen att titta på din käke linje eller käken linje för personen du köper för och ta reda på vilken del av käken är den bredaste eller sticker ut mest. Använd denna information för att välja längden på örhängen. I grund och botten vill du att örhängen ska sluta över eller under den mest framstående delen av käken – inte precis på den. Om örhängen slutar exakt på den mest framstående delen av käken, kommer det att ge illusionen av en ännu bredare käke som inte alls är smickrande i ansiktet.

Örhängen stil.
När du har identifierat din ansiktsform eller ansiktsformen på den du köper för och har bestämt dig för vilken längd som skulle vara mest smickrande är det dags att välja stil. Det bästa är att gå genom instinkt. Om du köper själv, håll örhängen upp mot ditt ansikte för att se om de ser bra ut på dig. Ta också hänsyn till kläderna du kommer att ha på dig. Vissa örhängen kan bäras med ganska mycket allt liknande pärlor och diamanter eftersom de är klassiska och ganska neutrala. Men om du vill ha färg, överväga kläder och andra tillbehör. Bär till exempel inte guldsmycken om du tänker bära en silverfärgad topp! Detta kan inte vara viktigare när du väljer brudsmycken. Pärlor och diamanter är bra för brudar och brudtärnor ser vackra ut med smycken som koordinerar med sina brudtärklänningar. Om du går med diamantörhängen, överväg att använda kanadensiska diamanter. Du kommer att stödja etisk gruvdrift. Mer information om ämnet finns här.

Pinnar, klipp eller krokar
Oavsett om du bestämmer dig för att gå på krokar, tappar eller klipp, beror naturligtvis på om du eller personen du köper för har genomborrade öron eller inte. Om du ser en stil du gillar för genomborrade öron och du eller dina avsedda inte har genomborrade öron kan många juvelerare anpassa dem och göra dem till klipp. Tänk på att detta förkortar örhängen med ungefär en centimeter.

Köp som gåva
Om du handlar efter någon annan och fortfarande inte kan bestämma dig för vad du ska gå till, observera antingen noga vad de bär när du ser dem så att du blir bättre informerad om färgerna de brukar bära eller ta med någon du litar på som är nära dem att hjälpa dig. Om allt annat misslyckas, köp dem en presentkort från din favorit smyckebutik så att de kan välja själv.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>