«

»

aug 31

Kvinnor skor – Salvatore Ferragamo

Mode hus Salvatore Ferragamo anses allmänt en av de bästa designer skor återförsäljare i världen i dag. Ferragamo skor är i nivå med med ännu produkter från Jimmy Choo. De flesta som håller kontakten med modevärlden skulle veta detta. Men för dem som inte gör det, här är en kort genomgång av varumärket. Salvatore Ferragamo, som var av italiensk härkomst, föddes den juni 5th, 1898. Han kom från en mycket stor familj som består av 13 syskon och är grundare av varumärket. Hans passion för att designa lyx skor började när han gjorde sin första par skor för sin systers bekräftelse ceremoni vid nio års ålder.

Kvinnor skor
7 år senare dock, flyttade han till Hollywood Kalifornien och fick en smak av framgång. Denna briljanta man öppnade en skoaffär i Hollywood som specialiserat sig på Shoe Repair och anpassade skotillverkning. Dessa anpassade skor fick så småningom ett uppsving i popularitet med kändisar i tiden som så småningom ledde honom att designa skor för bio verksamheten. Han var så välkänd i det avseendet att han smeknamnet ”Shoemaker till stjärnorna” på den tiden. Att vara perfektionist att han var kunde dock Mr Ferragamo inte vara helt nöjd med sina produkter.

Han anges räkna ut varför hans design, glamorös som de var, skadar fötterna på bäraren. Som sådan, som leds han av University of Southern California för att studera den mänskliga anatomin i ett försök att lösa detta problem. Efter hans 13: e år i USA, Ferragamo återvände till sitt hemland Italien där han fortsatte sin handel i Florens för några av de mest kraftfulla och inflytelserika kvinnorna i tid. Genom the1950 s, Ferragamo skor hade en personalstyrka som uppgår till över 700 hantverkare som producerar 350 par handgjorda Ferragamo skor på en daglig basis.

Genom denna period var Salvadore Ferragamo allmänt betraktas som en visionär inom modebranschen. Tyvärr avled han 1960 vid 62 års ålder hade han redan revolution skoindustrin med många innovationer han genomförs i sin design. En av de mest kända av dessa innovationer är kilklack som är i huvudsak en form av plattform klackar för kvinnor. De flesta kvinnor är överens om att kil klackar är definitivt mer bekväm än konventionella klackar och har visat sig ge bättre arch stöd för bärarens fot.

Andra innovationer av Ferragamo inblandade metallförstärkta klackar. Hans andra skapelser inkluderar handskar båge sko (som utformats speciellt för Maharani av Cooch Behar), strumpan-sko, skulptur klackar, en sandal gjord av 18-karats guld och Cage Heel. Efter avlagd Salvadore Ferragamo, företaget tas över av hans änka Wanda som expanderade företaget fält till andra kvinnor lyxvaror (mer goda nyheter för kvinnor).

Efter detta Salvadore äldsta dotter, Fiamma, som förmodligen hade ärvt sin fars talang, designade hängande framgångsrika Vara pumpar. Som sådan är den Ferragamo familjen fortfarande mycket som ansvarar för företagets arv och fortfarande skapar dröm skor för kvinnor globalt. Framgången för företaget är sådan att Ferragamo skor säljs över hela världen med 58 butiker i Europa och många fler försäljningsställen i Nordamerika, Asien och Latinamerika.

Save

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>